Digitalisera Betamax, VCR, VHS-C, S-VHS, DV, mini DV

Digitalisera Betamax, VCR, VHS-C, S-VHS, DV, mini DV – Skicka dem till oss!

Ge gamla filmer nytt liv och bevara dem för framtiden 

Ateljé Alma har mer än 10 års erfarenhet av filmkopiering. Vi tar varsamt hand om dina gamla filmer och kopierar dem till ett digitalt format som är lätt att spara, spela upp och dela med sig av. Vi hjälper dig med att digitalisera Betamax, VCR, VHS-C, S-VHS, DV & mini DV. Vi vet att det finns gott om gamla filmer och videoband i gömmorna hemma hos svenska folket och det vore synd om de aldrig mer kan visas. Skicka in dem till oss för digitalisering innan det är för sent! 

Digitalisera Betamax, VCR, VHS-C, S-VHS, DV, mini DV – inga problem 

Vi kan kopiera de allra flesta gamla filmformat. Med moderna metoder kopierar vi över dem till DVD-standard MPEG-2 eller till MPEG-4 om du hellre önskar det. 

Överföringen av filmerna sker via aktuell videoteknik och till en dator, där vi sedan kopierar till DVD eller Blu-Ray. Önskar du få filmen sparad på ett USB-minne eller extern hårddisk så ordnar vi såklart det också. 

Vi hjälper dig med att kopiera Betamax, VCR, VHS-C, S-VHS, DV & mini DV till digitalt format

Ateljé Alma är en av de bredaste filmkopierarna i Sverige. Vi kopierar även ljud och stillbilder. Se samtliga format och även våra priser här: RÄDDA DINA FILMER. Vid frågor är det bara att du hör av dig!

Digitalisera kassetter och band 

Betamax

Det gamla formatet Betamax är ett format för videobandspelare som Sony lanserade 1975. Betamax var den stora konkurrenten till JVC och deras format VHS. Betamax hade vissa knep för bildförbättring jämfört med VHS, men på grund av bland annat ett högre pris på videobandspelarna och att det i början var begränsat till en timmes inspelning så förlorade Betamax fighten mot VHS när det gällde att bli det vinnande videoformatet på marknaden. Användandet av Betamax minskade då drastiskt, men det finns fortfarande många inspelningar kvar från 70 & 80-talet. Låt oss digitalisera dem!

VCR

Philips var också med och ville vinna kampen om videobandspelarna. Deras lösning hette VCR men den blev aldrig riktigt populär, mest för att apparaterna var både dyra och stora. Även kassetterna var väldigt dyra så för privatpersoner blev VCR aldrig någon hit. 

Dessa apparater är svåra att få tag på idag så har du inspelningar i VCR hjälper vi gärna till med att digitalisera dem. 

VHS-C

1983 kom VHS-C som är ett kompakt VHS-format med samma bandtyp som VHS, men en fysiskt mindre kassettVHS-C kunde man använda direkt i videokamerorna och även spela upp filmen i en vanlig VHS-kassettspelare genom att använda en adapter. Vi kan göra dina gamla VHS-C filmer digitala åt dig! 

S-VHS

Super VHS, eller S-VHS, har en högre standard på bild och ljud jämfört med vanlig VHS. S-VHS är numera gammalmodig teknik och vill du digitalisera dina gamla S-VHS så är det bara att du kontaktar oss på Ateljé Alma. 

Mini DV & DV

DV, digital video och kassetterna Mini DV som lanserades på mitten av 90-talet är starten på dagens teknik. Nu började det bli billigt att skapa film med bra kvalitet, både för konsumenter och proffs. DV formatet syftar både på bandformatet och videosignalen. Har du några gamla mini DV kassetter som du vill ha överförda till dagens format så är du varmt välkommen att lämna dem till oss. 

Varmt välkommen med dina gamla band, kassetter och skivor! Vi digitaliserar ljud och bild. 
Digitalisera Betamax

Digitalisera VCR
Mini DV
Digitalisera S-VHS - Ateljé Alma
Digitalisera VHS-C - Ateljé Alma
Digitalisera DV - Ateljé Alma