Ateljé Alma – Siw-Britt Söderback

I det gula huset på Riksvägen 122 har jag mitt galleri:”Ateljé Alma”. Där visar jag min konst. Jag arbetar med olika tekniker; blyerts, akvarell, grafik o s v. Mitt intresse har framförallt varit att avbilda människor. I det bohuslänska landskapet, framförallt i bergens mjuka volymer läser jag in mänskliga former. Dessa försöker jag skildra i mina akvareller. Mitt intresse för det mänskliga psyket har säkert spelat in när jag tidigt började teckna och måla porträtt.Parallellt med konstnärlig verksamhet arbetar jag som psykoterapeut och bildterapeut.

Min bakgrund

Sedan unga år har jag varit konstnärligt verksam. På Gerlesborgsskolan deltog jag 1965 i en grundläggande utbildning. Arne Isacsson, lärare på skolan, öppnade mina ögon för det bohuslänska landskapets speciella skönhet. Under mina år i Göteborg på 60-talet tecknade jag, framförallt kroki, hos KG Bratt. 1967 började jag studera på Lennings Textilinstitut i Norrköping, där jag utbildade mig till modedirektris/designer inom konfektionsindustrin. Under 70-talet gick jag på ABF:s Konstskola i Norrköping, där jag fortsatte med studier i grafik hos Peter Norrman fram till 1989.

Jag studerade konstvetenskap och bildvetenskap bl a vid Universitetet i Linköping och Norrköping. Fortsatt utbildning inom bildområdet fick jag 1991-1994 genom Svenska Föreningen För Bildterapi. 2008 tog jag dessutom en fil.mag examen i bildterapi vid Umeå Universitet.

Under 80- och 90-talet har jag deltagit i ett stort antal utställningar på olika ställen i Sverige.

Jag driver sedan 1994 eget företag under namnet SB Söderback Bildpsykoterapi, numera på min mottagning Riksvägen 122 i Tanumshede.

Urval av konstverk

Klicka på bilderna för att se tavlorna i sin helhet.