Extrafilm Tanum – foton på diskett & CD

Extrafilm Tanum – Ateljé Alma

Extrafilm Tanum var ett stort fotolaboratorium i Bohuslänska Tanumshede som under lång tid var marknadsledande i Norden på film- och fotoframkallningar över postorder.

Fotolabbet här i Tanumshede är nedlagt sedan 2010 men det finns stora mängder av disketter och cd-skivor med sparade bilder hemma hos svenska folket.

Vi på Ateljé Alma erbjuder oss att kopiera över dessa till ett användbart format, på modern lagringsmedia som USB-sticka eller extern hårddisk. Efteråt kan du enkelt ladda upp dem till datorn eller smartphonen för att smidigt kunna redigera eller dela med dig av dem till släkt och vänner.

Rädda bilder från Extrafilm Tanum

Skicka dina disketter eller cd-skivor med foton från Extrafilm – eller från något annat fotolabb – till oss så får du tillbaka dem färdiga att återupptäcka. Det är ju det som är så roligt med gamla bilder, att de innehåller fina minnen och upplevelser från förr.

Men se till att skicka in dem innan det är för sent, disketter och även cd-skivor har begränsad livslängd.

Digitalisera foton från diskett eller cd-skiva

Bilder på 3,5” diskett från Extrafilm Tanum sparades i formatet .sfw och de kan vara problematiska att öppna med dagens datorer då ingen längre har diskettstation, eller programvara som kan läsa formatet det är sparat i.

En diskett har inte så stort lagringsutrymme så bildernas kvalitet och upplösning är dålig, i dagens mått. Nu kan vi hjälpa dig med att istället få dem som .jpg som går att öppna och även redigera i dagens vanliga bildbehandlingsprogram såsom Adobe Photoshop och GIMP.

Ateljé Alma räddar dina gamla bilder från Extrafilm Tanum

Varmt välkommen med dina gamla filmer, band och skivor! Vi digitaliserar ljud och bild. Från de allra flesta gamla format, till de allra flesta moderna och digitala format. Välkommen att kontakta oss vid frågor eller funderingar.

Extrafilm bilder på CD skiva - Ateljé Alma överför dem till digitalt format
Extrafilm bilder på diskett - Ateljé Alma överför dem till digitalt format

Skicka in dina filmer till oss för räddning.

  Hur vill du ha det lagrat?
  DVD/CDBluRayUSBExtern Hårddisk

  Skicka dina filmer till

  RGT Kontorsmiljö
  Riksvägen 122
  457 31 Tanumshede