Digitalisera Dubbel 8, Super 8, Super 8 med ljud & Hi8

Vi digitaliserar Dubbel 8, Super 8, Super 8 med ljud & Hi8 m.fl

Ge gamla filmer nytt liv och bevara dem för framtiden 

I den digitala tiden som vi lever nu, där mycket som händer i vardagen filmas och delas, så har du kanske kommit på att det finns gamla band med smalfilmer i förrådet som du skulle vilja se och även förevigaAteljé Alma kan hjälpa dig med att kopiera de allra flesta äldre filmformat, däribland kan vi digitalisera Dubbel 8, Super 8, Super 8 med ljud & Hi8.

Rädda dina filmer innan det är för sent! Det kan vara minnen från din egen barndom eller minnen från andra släktingars liv som du kanske aldrig kunnat se, eftersom du saknar den gamla utrustningen som krävs för uppspelning.  

Digitalisera dina Dubbel 8, Super 8, Super 8 med ljud & Hi8  

Ateljé Alma har mer än 10 års erfarenhet av filmkopiering. Här på ateljén hanterar vnästan alla äldre filmformat med moderna metoder och ger dem nytt liv. Vi kopierar över dem till format som MPEG-2 eller MPEG4. Därefter lagrar vi dem på ditt valda sätt, DVD, Blu-Ray, USB-sticka eller på en extern hårddisk. 

Bakgrundsmusik till stumfilm på Dubbel 8 eller Super 8 går att få utan extra kostnad! 

Dubbel 8, Super 8, Super 8 med ljud & Hi8 till digitalt format

Ateljé Alma är en av de bredaste filmkopierarna i Sverige. Vi kopierar även ljud och stillbilder. Se samtliga format och även våra priser här: RÄDDA DINA FILMER. Vid frågor är det bara att du hör av dig 

Från smalfilm till digital film 

Dubbel 8 

Standard 8, även kallad Dubbel 8, kom redan 1932 och var det första formatet för smalfilm. Med Dubbel 8 var det endast stumfilmer som gick att spela in.  

Gamla filmprojektorer för Dubbel 8 har inte tillverkats på väldigt länge och fungerande exemplar är extremt svåra att få tag på. Ateljé Alma har köpt från USA och kan därför hjälpa dig med att digitalisera Dubbel 8. 

Super 8 

Formatet Super 8eller egentligen Super 8 mmkom senare och den gav främst en förbättring av användarvänligheten jämfört med föregångaren Dubbel 8. Kodak låg bakom detta format också och filmen kommer i en kassett. På senare år har faktiskt Super 8 kommit tillbaka något och används av filmskapare som vill ha den speciella retrokänslan som bara en analog film kan ge. 

Ateljé Alma digitaliserar Super 8 och Super 8 med ljud. 

Super 8 med ljud
 

Smalfilmen var svår att ljudsätta och till en början fanns det inte ljudfilm, utan endast stumfilm. Men efter ett tag kom Super 8 med ljud, för då klarade både kamerorna och filmerna ljudinspelning också. Men Super 8 med ljud blev inte så populärt, utan bara en liten del av alla filmer spelades in med ljudspår. 

Hi8 

På 80-talet kom Sony med videoformaten Video 8 och Hi8. De var på magnetband och mycket kompakta i storlekenHi8 kassetterna i sig är lättskötta och skyddade i ett plasthölje. 

Men tyvärr var tekniken i kamerorna inte jättebra och hållbarheten på dem var dålig, så att hitta fungerande uppspelningsapparater för detta är svårt idag. Därför kan det vara bra att skicka dina Hi8 band till oss på Ateljé Alma så att vi kan digitalisera dem nu, innan det är för sent. 

Digital 8 kom på slutet av 90-talet men den tekniken finns inte heller kvar idag. 

Varmt välkommen med dina gamla filmer, band och skivor! Vi digitaliserar ljud och bild. 
Gammal Super 8 - Digitalisera den!

Digitalisera Super 8 - Ateljé Alma
Digitalisera Hi 8